برو به مطلب
کامپوزیت دندان  بانک زیبایی

کامپوزیت دندان بانک زیبایی

تاریخ انتشار: 1403/11/14
صفحه نخست . مقالات . دندان و دندان پزشکی . کامپوزیت دندان بانک زیبایی
چکیده: بانک زیبایی و تعریف زیبایی
بانک زیبایی و لمینت بانک زیبایی کامپوزیت بانک زیبایی روکش دندان بانک زیبایی
بانک زیبایی قیمت جراحی پلاستیک در ایران بانک زیبایی جراحی زیبایی بانک زیبایی
بانک زیبایی و زیبایی درونی . بانک زیبایی زیبایی صورت . بانک زیبایی جراحی بینی . بانک زیبایی
بانک زیبایی دندان پزشکان. بانک زیبایی دکتر گوش و حلق و بینی. . بانک زیبایی .بانک زیبایی
بانک زیبایی و مقاله های زیبایی . بانک زیبایی پزشکان زیبایی . بانک زیبایی جراحی لاغری

انواع کامپوزیت دندان؛ 7 نوع کامپوزیت که باید بشناسید!

کامپوزیت‌های دندانی قابلیت‌های درمانی و زیبایی‌شناختی متنوعی دارند. در دنیای دندانپزشکی امروز کامپوزیت دندانی به یکی از انتخاب‌های برتر تبدیل شده‌ است. کامپوزیت دندان انواع متعددی دارد، ولی انتخاب گزینه مناسب می‌تواند کمی پیچیده باشد. هر نوع کامپوزیت ویژگی‌ها، مزایا و کاربردهای خاص خود را دارد. شناخت انواع کامپوزیت دندان می‌تواند به شما کمک کند تا کامپوزیتی را انتخاب کنید که بیشتر از همه مناسب دندان شماس

کامپوزیت دندان چیست؟ مواد ترمیمی همرنگ دندان و مقاوم در برابر شکنندگی!

کامپوزیت دندان، مواد ترمیمی و همرنگ دندان است که برای بهبود مشکلات دندان استفاده می‌شود. این مواد ترکیبی از رزین‌های مصنوعی و ذرات پراکنده ساخته شده‌اند. دوام و مقاوت زیادی در برابر شکستگی دارند. مواد کامپوزیت زیبا هستند و با شرایط دهان و دندان سازگارند و خواص مکانیکی بسیار خوبی دارند. به‌راحتی در دندان‌های قدامی و خلفی جای می‌گیرند. کامپوزیت‌های دندانی به‌دلیل ظاهری زیبا جایگزین خوبی برای بافت بیولوژیک دندان هستند و متداول‌ترین روش ترمیم برای دندان محسوب می‌شوند. در ادامه با نام انواع کامپوزیت دندان آشنا می‌شویم.

نام انواع کامپوزیت دندان؛بر اساس اندازه ذرات پرکننده!

اندازه ذرات سازنده و پرکننده یکی از معیارهای اصلی در طبقه‌بندی انواع مدل کامپوزیت دندان محسوب می‌شود. کیفیت کامپوزیت بر اساس ابعاد و اندازه ذرات آن متفاوت است. هر چه ابعاد ذرات کوچک باشند دندانپزشک راحت‌تر می‌تواند آن را فرم دهد. مدل کامپوزیت بر اساس جنسیت افراد فرق چندانی ندارد. برای مثال مدل کامپوزیت دندان مردانه اختصاصی وجود ندارد. آنچه در انواع مدل کامپوزیت دندان مهم است نوع، رنگ و شکل و اندازه آن است و کامپوزیت‌ها با توجه میزان حساسیت و جنس دندان هر شخص ساخته می‌شوند. در ادامه به معرفی انواع کامپوزیت دندان بر اساس ابعاد و اندازه ذرات پرکننده می‌پردازد

کامپوزیت میکروفیل

1 ـ کامپوزیت میکروفیل؛ ذرات ریز و نامنظم با استحکام کمتر!

کامپوزیت میکروفیل از ذرات نامنظم و ریز تشکیل شده است. این نوع کامپوزیت محتوای پرکننده کمتری دارد، یعنی استحکام کامپوزیت میکروفیل در مقایسه با سایر انواع کامپوزیت دندان کمتر است. کامپوزیت‌های میکروفیل را می‌توان جلا داد و به اثرات زیبایی آن روی چهره افزود. این نوع کامپوزیت برای دندان‌هایی که فشار زیادی تحمل می‌کنند مناسب نیست.

2 ـ کامپوزیت نانوفیل؛ یکی از بهترین نوع کامپوزیت دندان!

یکی از بهترین نوع کامپوزیت دندان، کامپوزیت نانوفیل است. این نوع کامپوزیت نانو با اندازه و ذرات کوچکی دارد. اما محتوای پرکننده بالایی دارد. کامپوزیت نانوفیل از استحکام زیادی برخوردار است. نانوفیل گزینه بسیار مناسب و ایده‌آل است، زیرا قدرت زیاد و زیبایی منحصربه‌فردی دارد.


3 ـ کامپوزیت میکرو هیبریدی؛ تعادل، استحکام و زیبایی!

کامپوزیت میکرو هیبرید ترکیبی از ذرات میکرو و ماکرو محسوب می‌شود. این نوع کامپوزیت با هدف حفظ تعادل همراه با استحکام و زیبایی در دندان طراحی گردیده است. این نوع کامپوزیت‌ها برای ترمیم‌ دندان‌های جلو و عقب مناسب هستند. میکرو هیبرید محتوای پرکننده خوبی دارد، به همین دلیل استحکامش طی مراحل کامپوزیت دندان و بعد از آن به خطر نمی‌افتد و کیفیت زیبایی چهره را حفظ می‌کند. برخی از مطالعات گزارش داده‌اند که با گذشت زمان کامپوزیت میکرو هیبرید جلا و درخشش خود را از دست می‌دهد.

4 ـ کامپوزیت نانو هیبرید؛ کامپوزیت محبوب در سطح جهانی!

کامپوزیت‌های نانو هیبرید حاوی نانوذراتی هستند که باعث افزایش دوام، زیبایی و ترمیم مناسب دندان‌ها می‌شوند. این کامپوزیت‌ها برای ترمیم‌های زیبایی و دندان‌های جلو مناسب هستند. کامپوزیت نانو هیبرید مقاومت بالایی در برابر ساییدگی و تغییر رنگ دارد. قابلیت انطباق با رنگ طبیعی در این نوع کامپوزیت بسیار بالاست.

5 ـ کامپوزیت‌ فلوئید؛ مناسب برای ترمیم‌های کوچک و نواحی که نیاز به پرکردن دقیق دارند!

کامپوزیت فلوئید از مواد رزینی تشکیل شده و احتمال دارد در مقابل فشار زیاد بشکنند. از این نوع کامپوزیت بیشتر برای ترمیم‌های کوچک و آن نواحی از دندان استفاده می‌شود که نیاز به پر کردن دقیق دارند. همچنین، از کامپوزیت فلوئید برای پر کردن قسمت‌هایی از دندان استفاده می‌گردد که کوچک و سخت هستند.

کامپوزیت بولک فیل

6ـ کامپوزیت بولک فیل؛ پوشش‌دهی کامل حفره‌های دندانی!

کامپوزیت بولک فیل حجم‌دهندگی زیادی دارد و برای پر کردن حفره‌های دندانی بزرگ و عمیق طراحی می‌شود. از این نوع کامپوزیت بخصوص برای پر کردن بخش‌های وسیع‌تر دندان و فضاهای بزرگتر استفاده می‌کنند. کامپوزیت بولک فیل برای لایه‌های ضخیم کارایی زیادی دارد. از تراکم و مقاومت بالایی در برابر فشار برخوردار است. این نوع کامپوزیت با رنگ دندان نیز هم‌پوشانی بالایی دارد.

7 ـ کامپوزیت جریان‌پذیر بولک فیل؛ مناسب برای پر کردن لایه‌های ضخیم‌تر!

کامپوزیت جریان‌پذیر بولک فیل مشابه کامپوزیت فلوئید قابلیت جریان‌پذیری خوبی دارد. از این نوع کامپوزیت به‌راحتی می‌توان برای پر کردن دندان‌هایی استفاده کرد که دسترسی محدود و دشواری دارند. کامپوزیت جریان‌پذیر بولک فیل با سبک خاصی طراحی شده و دوام زیادی در برابر فشار و سایش دارد. از این نوع کامپوزیت می‌توان برای پر کردن لایه‌های ضخیم‌تر استفاده کرد. کامپوزیت جریان‌پذیر بولک فیل قابلیت پر کردن حفره‌ها در یک لایه ضخیم را دارد. زمان درمان با این نوع کامپوزیت کمتر است.

مدل کامپوزیت خرگوشی؛ یکی از روش‌های ایمن برای ترمیم دندان!

یکی از بهترین و ایمن‌ترین روش‌ها برای ترمیم دندان‌های خرگوشی و نامنظم کامپوزیت دندان خرگوشی است. دندان‌پزشک با استفاده از مواد مخصوص کامپوزیت، سطوحی از دندان را می‌کند. برای پرکردن قسمت‌های آسیب‌دیده با مواد، از اشعه مخصوص استفاده می‌کند تا مواد را در جای خود قرار دهد.

بعد از قرارگرفتن مواد کامپوزیت روی دندان، دندانپزشک این مواد را تراشیده و آن را صاف می‌کند تا شکل دندان‌ها یکدست و تمیز شود. در روش کامپوزیت دندان خرگوشی نیاز به تراشیدن مینای دندان در مقادیر زیاد نیست.

تفاوت انواع کامپوزیت دندان؛ از نظر ویژگی‌ها و ترکیب ذرات متفاوتند!

از تفاوت انواع کامپوزیت دندان می‌توان به تعدد در ویژگی و میزان ترکیب ذرات اشاره کرد. برخی کامپوزیت‌ها مانند نانو ذرات بسیار ریز نانویی دارند. برخی دیگر ذرات بزرگتری دارند. به‌طور کلی، عواملی که کامپوزیت‌ها را از هم متمایز می‌سازد به شرح زیر است:

  • ترکیب ذرات
  • قوام و جریان‌پذیری
  • زمان سخت شدن
  • کاربرد
  • زیبایی
  • رنگ
  • مدت زمان درمان

کامپوزیت‌هایی جریان‌پذیری بیشتری دارند به‌راحتی بین فضاهای باریک و کوچک نفوذ می‌کنند. این ویژگی برای پر کردن‌های کوچک و ترمیم‌های دقیق مناسب است. مدت زمان درمان نیز با کامپوزیت‌های فلوئید و بولک فیل کوتاهتر است.

کامپوزیت‌های سرامیکی دندان

انواع کامپوزیت سرامیکی؛ با 5 مدل شفاف و مقاوم!

کامپوزیت‌های سرامیکی دندان به دلیل ویژگی‌های خاص خود از جمله دوام، زیبایی و مقاومت در برابر تغییر رنگ از محبوبیت زیادی برخوردارند. انواع کامپوزیت سرامیکی به شرح زیر است:

  • لیتیوم دیسیلیکات: بسیار مقاوم است و شفافیت بالایی دارد. برای پر کردن دندان‌های جلو، تاج دندان و ونیرها به کار می‌رود.
  • زیرکنیا: مقاومت زیادی در برابر سایش دارد و برای تاج دندان، پل و ترمیم استفاده می‌شود.
  • آلومینا: برای کاربردهای ترمیمی مناسب است. در برابر ساییدگی دوام می‌آورد.
  • شیشه‌ای: شفافیت خوبی دارد و با بافت دندان سازگار است. برای ترمیم‌های زیبایی کاربرد دارد.
  • فلدسپاتیک: زیبایی و تطابق رنگ خوبی دارد. برای ونیرهای دندانی و ترمیم زیبایی استفاده می‌گردد.

کامپوزیت‌های سرامیکی برای کارکردهای ترمیمی و زیبایی کاربرد بیشتری دارند. کامپوزیت‌های سرامیکی هیبریدی که ترکیبی از سرامیک و رزین هستند برای پر کردن و تاج دندان به کار می‌روند.

انواع مارک کامپوزیت دندان؛ 10 مورد از برندهای مشهور در دنیا!

در بازار دندانپزشکی انواع مارک کامپوزیت دندان در طیف گسترده وجود دارد. هر برندی از ویژگی‌های خاصی بهره‌مند است. در این قسمت برخی از مشهورترین برندهای کامپوزیت در دنیا را معرفی می‌کنیم:

  • Filtek : کامپوزیت نانو و میکرو هیبرید با مقاومت بالا و زیبا
  • Grandio: برند voco کامپوزیت نانو و میکرو هیبرید برای ترمیم دندان‌های پشت و جلو
  • Tetric evocram: کامپوزیت یونیورسال با کیفیت بالا و تطبیق رنگ عالی
  • Kerr: مناسب برای کاربردهای عمومی و تخصصی در دندانپزشکی
  • Admira : کامپوزیت بدون ماتریکس با دوام و زیبایی برای ترمیم‌های مختلف
  • Beautiful: کامپوزیت نانو هیبرید با قابلیت تطابق رنگ
  • Charisma: کامپوزیت یونیورسال و تخصصی با تنوع رنگی و استحکام زیاد
  • Estelite : کامپوزیت نانو هیبیرید با ویژگی‌های برجسته از نظر زیبایی و دوام
  • Kalore : کامپوزیت یونیورسال با قدرت پرکنندگی بالا و تطابق رنگ عالی
  • Bisco : کامپوزیت شیشه‌ای با دوام و ماندگار

هر برند کامپوزیت ویژگی‌های خاص خود را از نظر استحکام، دوام، قدرت پرکنندگی، تطابق رنگ و زیبایی دارد. برخی کامپوزیت‌ها مناسب برای دندان‌های جلو هستند و برخی دیگر برای دندان‌های عقب کارایی خوبی دارند. برای شناخت انواع برند کامپوزیت می‌توانید مقاله لینک شده «بهترین برند کامپوزیت دندان» را مطالعه نمایید.

انواع رنگ کامپوزیت دندان

انواع رنگ کامپوزیت دندان؛ رنگ باید متناسب با شکل طبیعی دندان باشد!

انواع رنگ کامپوزیت دندان مختلف است و طوری طراحی شده که با رنگ طبیعی دندان‌های افراد تناسب داشته باشد. رنگ کامپوزیت بر اساس سیستم‌های استاندارد رنگ‌سنجی دندان طبقه‌بندی می‌شوند. این سیستم‌ها شامل طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها هستند که به دندانپزشکان اجازه می‌دهند تا رنگ کامپوزیت دقیق با دندان‌های طبیعی بیمار سازگار شود. کاتالوگ رنگ کامپوزیت به 4 دسته زیر تقسیم می‌شود:

  • تناژهای قرمز ـ قهوه‌ای (A)
  • تناژ قرمز ـ زرد (B)
  • تناژ خاکستری (C)
  • تناژ قرمز ـ خاکستری (D)

رنگ‌های کامپوزیت بر اساس روشنی، تیرگی و شدت رنگ نیز طبقه‌بندی می‌شوند. رنگ‌های شفاف بیشتر برای لبه‌های دندان یا ایجاد جلوه‌های طبیعی در دندان استفاده می‌گردند.

بهترین کامپوزیت دندان برای کدام کشور است ؟ آمریکا و ژاپن در صدر برترین‌های صنعت کامپوزیت!

انتخاب بهترین کامپوزیت دندان بستگی به نیازهای خاص هر فرد، نوع مشکل، نحوه ترمیم و تصمیم دندانپزشک دارد. با این حال، شاید بخواهید بدانید برخی از بهترین کامپوزیت دندان برای کدام کشور است؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت ایالت متحده آمریکا و ژاپن در صدر برترین تولیدکنندگان کامپوزیت در سطح جهان هستند. علاوه بر آمریکا و ژاپن می‌توان به سوئد، آلمان، سوئیس و کره جنوبی نیز به‌عنوان بهترین کشور سازنده کامپوزیت اشاره کرد.

 

 

انواع برندهای کامپوزیت دندان

یکی از تفاوت های مهم بین انواع کامپوزیت دندان، برندهای مختلف آن میباشد. برندهای آمریکایی و ژاپنی بهترین تولید کنندگان کامپوزیت ونیر در جهان هستند. در ادامه انواع مارک های کامپوزیت دندان و بهترین نوع ونیر را به شما معرفی خواهیم کرد:
  • bisco :BISCO برندی آمریکایی است که کامپوزیت های خود را از جنس یونومر شیشه (هیدروکسید کلسیم) می سازد. قابلیت فرم پذیری ، دوام و ماندگاری بالا از مهم ترین ویژگی های این محصول است.
  • برند COLTENE: با ویژگی هایی از قبیل قیمت مناسب، استحکام بالا، رنگ ثابت، پولیش پذیری آسان و مقاومت بالا به یکی از پرطرفدارترین کامپوزیت های دندانی تبدیل شده است. این کامپوزیت از نوع نانو ذرات هیبریدی است.
  • برند DMG AMERICA: از محبوب ترین تولیدکنندگان کامپوزیت های دندانی است. محصولات این برند در برابر انواع ضربه، فشار و سایش بسیار مقاوم هستند.
  • برند DMP DENTAL: نیز در برابر تغییر رنگ بسیار مقاوم بوده و بسیار شبیه به دندان های طبیعی است. این محصول دارای تنوع در رنگ بندی بوده و فرم گیری سریعی دارد.
  • IVOCLAR VIVADENT: کامپوزیت ونیر برند IVOCLAR VIVADENT بسیار فرم پذیر است. بافت سختی دارد و در برابر فشارهای وارده به هنگام جویدن کاملاً مقاوم است.
  • KERR: کامپوزیت دندان برند KERR با بافت دندان و لثه بسیار سازگار است، همچنین این برند مقاومت بالایی در برابر ساییدگی دارد. سرعت بالا در شکل پذیری و رنگ مناسب نیز از دیگر ویژگی های این کامپوزیت است.
  • Tokuyama Dental America: برندی ژاپنی از نوع میکروفیلد است. قابلیت پولیش پذیری و فرم گیری بالا، تنوع در رنگ بندی، دوام بالا و قیمت مناسب از مهم ترین ویژگی های این کامپوزیت دندان است.
  • SDI: ونیر کامپوزیت برند SDI آمریکا به مقاومت و دوام بالا شناخته می شود. شفافیت بالا، طبیعی بودن، فرم پذیری و پولیش پذیری بالا از جمله ویژگی های این روکش است.
  • دوتا از محبوب ترین روش ها برای زیبایی لبخند و دندان ها لمینت و کامپوزیت هستند که تفاوت هایی باهم دارند. لمینت پوسته نازک سرامیکی است که برای چسباندن آن به سطح دندان نیز به تراش کمی نیز است. اما کامپوزیت ها موادی همرنگ دندان هستند که مستقیم روی دندان قرا گرفته می شوند و سپس فرم دهی می شوند. طول عمر لمینت از کامپوزیت بیشتر است اما هزینه بیشتری دارد و طول درمان آن بیشتر است. از نظر ظاهری نیز لمینت ظاهر زیباتری از کامپوزیت دارد.

    تفاوت لمینت و کامپوزیت

    هر آنچه که باید در مورد تفاوت لمینت و کامپوزیت دندان بدانید.

    لبخند زیبا یکی از اجزای اصلی زیبایی است. ظاهر دندان‌های شما تأثیر قابل توجهی در عزت نفس و اعتماد به نفس شما دارد. در همان زمان‌، باعث می‌شود جذابتر و جوانتر به نظر برسید. اگر به دلیل فضاهای ناهموار بین دندان‌هایتان احساس خوبی ندارید، مشکلی نیست که حل نشود.

    لمینت و کامپوزیت دندان از جمله راهکارهای زیبایی دندانها در دندانپزشکی هستند. این دو روکشی نازک‌ به رنگ دندان هستند که به جلو دندان شما وصل می شوند و انواع مشکلات آن را برطرف می کنند. انتخاب روش روکش لمینت و کامپوزیت به مجموعه متفاوتی از معیارهای مختلف بستگی دارد. قبل از انتخاب نوع خاصی از روکش‌ دندان، ابتدا باید بفهمید که لمینت بهتر است یا کامپوزیت؟ انتخاب معیار مناسب، فاکتور بسیار مهمی ‌در موفقیت استفاده از روش‌های لمینت و کامپوزیت است. در ادامه این پست با ما همراه باشید تا با مزایا و معایب هر یک از این روش‌ها بیشتر آشنا شوید.

    همچنین بخوانید: بلیچینگ بهتر است یا لمینت دندان

    مزایای روکش لمینت و کامپوزیت دندان

    تفاوت لمینت و کامپوزیت دندان

    • هزینه پایین‌تر روکش کامپوزیت

    یکی از مهمترین عوامل موثر در اختلاف قیمت لمینت و کامپوزیت، انتخاب روکش مناسب دندان است. عمده‌ترین مزیت روکش کامپوزیت نسبت به لمینت، هزینه پایین‌تر آن است. به طور میانگین، لمینت‌ دارای اختلاف قیمتی دو برابر بیشتر از روکش کامپوزیت می‌باشد‌ که برای برخی از افراد بسیار مهم است‌، زیرا بیشتر درمان ها توسط بیمه پوشش داده نمی‌شوند‌.

    • یکی دیگر از تفاوت لمینت و کامپوزیت دندان در مراحل و مدت زمان انجام آن است.

    مدت زمان انجام روکش لمینت و کامپوزیت نیز متفاوت است. معمولا ونیر کامپوزیت در یک جلسه ویزیت به طور کامل انجام می‌شود. بدین منظور، دندانپزشک دندان ها را با پوششی از نوع رزین می پوشاند، لایه‌های اضافی رزین اعمال شده، تراشیده می‌شود. سپس رزین از طریق نوری شدید سخت شده و در نهایت روکش‌ها جلا پیدا می کنند. نیاز است تا برای داشتن ظاهری طبیعی، رزین صیقل داده شود تا مشابه دندان واقعی شود. برای انجام این درمان نیاز به تراشیدن دندان نیست.

    اما لمینت سرامیکی دندان نیاز به دو الی سه هفته زمان نیاز دارد. ابتدا دندانپزشک کمی از مینای دندان را تراش می دهد و بعد از آنها قالب گیری می کند و برای ساخت روکش دندان، قالب ها را به آزمایشگاه ارسال می کند. بعد از دو هفته روکش ها آماده می شود و برای نصب به دندانپزشک تحویل داده می شود. اکنون دندانپزشک روکش لمینت را به دندان های شما میچسباند.

    برای اطلاعات بیشتر: آیا برای کامپوزیت دندان را تراش می دهند؟

    • برگشت پذیری

    روش لمینت و کامپوزیت از نظر میزان برگشت پذیری نیز با یکدیگر متفاوت هستند. خوب است بدانید که مهمترین مزیت درمان روکش کامپوزیت نسبت به لمینت، قابلیت برگشت پذیری آن می باشد. زیرا برای انجام باندینگ (کامپوزیت) نیازی به تراشیدن دندان نیست و می توان بعد از مدتی روکش ها را از دندان جدا کرد و از دندان های طبیعی خود استفاده کرد، اما به دلیل تراشیدن دندان در درمان لمینت دیگر نمی توان از دندان های طبیعی خود بهره برد. در واقع روش لمینت دندان (ونیر پرسلین) قابلیت برگشت پذیری ندارد.

    • طول عمر لمینت و کامپوزیت

    فکر می‌کنید از نظر طول عمر لمینت و کامپوزیت، کدام یک برای شما بهتر است؟ هر چند روکش کامپوزیت دارای مزایای زیادی است‌، اما از نظر ماندگاری با روش لمینت قابل مقایسه نیست. با وجود پیشرفت انجام شده در طی سالیان دراز برای ماده رزین، اما ماده به کار رفته در روش لمینت، بسیار قویتر از رزین کامپوزیت است. لازم به ذکر است که لمینت به طور میانگین چیزی حدود ۱۰-۱۵ سال مقاومت داشته و دوام می‌آورد‌، هر چند با رعایت بهداشت دهان و دندان و پیروی از دستورالعمل‌های دندانپزشک، حتی می‌توان برای مدت طولانی‌تری از آنها استفاده کرد. روکش کامپوزیت تمایل به ماندگاری حدود نیمی‌ از زمان‌، یعنی چیزی حدود ۵-۷ سال دارد.

    با توجه به مطالب بیان شده، اگر به فکر جایگذاری روکش هستید بسیار مهم است که تفاوت طول عمر و قیمت لمینت و کامپوزیت را با یکدیگر در نظر بگیرید. در واقع، در حالی که ممکن است کامپوزیت‌ها‌ نصف لمینت قیمت داشته باشند‌، اما آنها فقط به اندازه نصف عمر لمینت دوام می‌آورند.

    انواع کامپوزیت دندان و تفاوت آن با لمینت

    عوارض لمینت و کامپوزیت

    اکثر دندانپزشکان اتفاق نظر دارند که روش لمینت‌، زیبایی‌ طبیعی‌ مشابه با دندان‌های اصلی برای شما فراهم می کنند. این روش زیبایی دندانپزشکی، از نظر کیفیت، دارای شفافیتی کاملا مشابه مینای دندان شما است. همچنین، روش لمینت به علت بالا بودن استحکام ماده و لعاب مصرفی پس از درمان، در مقابل لکه‌ شدن و خراشیدگی بسیار مقاوم می‌باشد. این در حالی است که روش روکش کامپوزیت، از درجه تخلخل بالاتری برخوردار است. بنابراین، این روکش در معرض خطر لک شدن قرار دارد‌. به همین خاطر، به منظور جلوگیری از ایجاد لک توسط برخی از مواد غذایی به وجود آورنده لک در دندان، ضروری است تا رژیم غذایی مناسبی داشته باشید. علاوه بر این، برای داشتن دندان‌هایی به زیبایی دندان اصلی، روکش کامپوزیت باید پرداخت شود.

    برای اطلاعات بیشتر: عوارض کامپوزیت دندان

    در روش لمینت ممکن است بیمار بیشتر از روش کامپوزیت درگیر باشد و اغلب اوقات افراد به علت انتظار برای ساخت روکش ها در آزمایشگاه دچار خستگی مفرط می‌شوند. با این وجود دندانپزشکان در تلاش هستند تا از فناوری CAD / CAM برای ساخت استفاده کنند. اگر به دنبال استفاده از روش روکش لمینت و کامپوزیت هستید، خوب است بدانید که بررسی انواع مختلف فناوری‌های در دسترس دندانپزشک شما، از اهمیت بالایی برخوردار است.

    انواع کامپوزیت دندان و مزایای آنها

    روش روکش کامپوزیت دندان دارای انواع مختلفی از جمله کامپوزیت درشت دانه، ریز دانه، هیبرید، نانو کامپوزیت و … می باشد که در ادامه به صورت مختصر توضیح داده شده است:

    کامپوزیت درشت دانه و یا ماکروفیل دارای ذراتی به ابعاد ۱۰ تا ۵۰ میکرومتر می‌باشد که بزرگی ابعاد ذرات تاثیر فوق‌العاده‌ای در مقاومت کامپوزیت دارد. این در حالی است که در روش ریز دانه (میکروفیل) ابعاد ذرات به ۱۰۰ نانومتر می رسد. در این روش دوام کامپوزیت کمتر از روش درشت دانه است، اما سهولت انجام امر پولیش کردن از جمله مزایای آن است. روش هیبریدی یا ترکیبی، ابعاد ذرات ما بین دو روش قبلی یعنی چیزی حدود ۱۰ تا ۵۰ میکرومتر و همچنین تا ۴۰ نانو متر هستند. فیلر بالای مواد پرکننده منجر به افزایش مقاومت آنها در برابر ساییده شدن می شود. اما عیب این روش، کاهش یافتن زیبایی روکش با گذشت زمان و در اثر استهلاک است. نانو کامپوزیت نیز از جمله روش های جدید روکش است که ابعاد ذرات حدود ۲۰ نانومتر است. به علت تجمع ذرات ریز و تشکیل ذرات با ابعاد بزرگتر، مقاومت در برابر سایش، امکان پولیش و محکم بودن کامپوزیت افزایش پیدا کرده است. از بین روش‌های بیان شده، به احتمال زیاد روکش نانو کامپوزیت بهترین گزینه است.

    انواع لمینت دندان و تفاوت آن با کامپوزیت

    انواع لمینت دندان و مزایای آنها

    انواع روش های روکش لمینت دندان شامل لمینت دندان سرامیکی، کامپوزیتی، فوری، قابل جابجایی و … می باشد. در روش سرامیکی، به علت روشن بودن و شفافیت مینای دندان، ظاهر یکدستی دارد. این روکش، بسیار قوی و مقاوم در برابر تراشیدن می‌باشد، اما قیمت آن گران است. این در حالی است که روش لمینت کامپوزیتی، ارزان‌تر بوده و با پنهان کردن نواقص دندانی، لبخند زیبایی را برای شما به ارمغان می آورد. روکش لمینت فوری، از پیش ساخته می‌شود و نسبت به بقیه ارزان‌تر است، اما دوام کمتری دارد. روکش لمینت قابل جابجایی نیز با استفاده از رزین سفت ساخته شده و کاملا طبیعی است. این روش از جمله جدیدترین روش‌های روکش دندان است که کار با آنها آسان است.

    اگر دندانتان به طور کامل از دست رفته و نمی توان با روش های روکش دندان آن را ترمیم کرد باید از درمانهایی مانند ایمپلنت استفاده نمایید.